Kun annat reikiä, käytätkö reiki symbooleja. ?

Itäistä ja länsimaistunutta Usui Reikiä koskevat asiat ja ajatukset kysymyksineen

Valvojat: Jan, Hanna, EaQamra, ThirdEye, Jakke77, Aurinko, Maya, Norna

Kun annat reikiä, käytätkö reiki sybooleja. ?

1.) Kyllä.
13
33%
2.) En.
16
41%
3.) Satunnaisesti.
10
26%
 
Ääniä yhteensä : 39

Re: Kun annat reikiä, käytätkö reiki symbooleja. ?

ViestiKirjoittaja Seppo » 22 Syys 2012, 15:00

Minun näkökulmastani, joka korostan Usuin linjaa, voi helposti olla hullua keskustella, että Reiki on sitä tai tätä. Usuihan ei edes käyttänyt menetelmästään sinnepäinkään olevaa sanailmaisua. (Eikä "Reiki" edes ole sanayhdistelmä, jonka voisi määritellä, vaan kontekstiriippuvainen pictogrammi.) Puhumattakaan, jos joku haluaa Reikistä vielä vääntää. Kukaan meistä ei kuitenkaan tiedä kuin pikkuruisen osan kaikista Reikisuuntauksista ja -tulkinnoista. Siksi olenkin korostanut Reikin historiallisia tosiseikkoja. Ja ihan konkreettisia asioita esimerkiksi energiahoitamisesta. Siis asioita, jotka varmaan kaikkia kiinnostavat. Tosiseikkoja, jotka eivät muutu, miten ikinä jotkut haluavatkin lokeroida niitä.

Muutos voisi tapahtua, jos meditoimme totuudellisuuden myönteisyydestä. Aloittaa voisi vaikkapa edellä keskustellusta kiitollisuudesta. Myönteistetään se, minkä Frangipani ja Rose näkevät kielteisenä eli kiitollisuudenvelka-tilanteet. (Jos siis haaste ei ole liian suuri.)

Mielestäni kiitollisuudenvelan kokeminen ei ole mahdollista, jos on sisäistänyt Reikin eettiset periaatteet. Ainakaan, jos sillä tarkoitetaan jotain negatiivista, kuten Frangipani esitti. Mielestäni on melko hurjaa esittää olevansa hyvä hoitaja, mutta negativisoitua noin pienestä. Kun voisi jättää Jumalalle asioiden tasapainottumisen. Ja suhtautua myönteisesti kaikkeen... Eli mitä pahaa siinä on, jos palauttelee jotain energiaa seuraavat 40 vuotta tai mahdollisesti ei pysty koskaan palauttamaan? Ihminen voi tehdä enintään parhaansa, mikä tarkoittaa omalla tasollaan olemista... Ja jos sitten joku kasvussa kehittyneempi onkin antanut jonkin "liiallisen" lahjan, niin se voi olla hänelle hyvä Koulu.

Mutta tietysti, jos on kärsimätön luonne ja syyllisyyteen taipuvainen, niin kiitollisuudenvelan kokemista voi elämässä helposti tulla. En siinäkään näe välttämättä mitään huonoa. Siihen liittyen voi muodostua jokin hyvä henkinen Koulu velan kokijallekin.

Siis myönteisten saajien, negatiivisten saajien ja "liikaa antavien" on kaikkien mahdollisuus kasvaa ihan hyvin, eri oppiaineissa vain. Lisäksi ihmisellä on järki: sanoipa tunne mitä tahansa, ihminen voi konkreettisesti palautella energiaa, jos niin haluaa.

Näin julkisessa keskustelussa korostankin täysin yksilöllisten kasvun Polkujen sijasta tuota järkeä: esimerkiksi rahamäärillä on objektiivinen merkitys. - Esimerkiksi Takatan 10 000 USD Reiki Master -veloitus merkitsi useimmiten sitä, että vain rahan haalimisen korkeaksi arvokseen elämässä kauan valinneet pystyivät kyseisen summan maksamaan. Ja sitä, että sen maksajille tuli rahallinenkin motivaatio pitää merkittävästi maksullisia Reikikoulutuksia...

Yksilöllisyys on toki joskus siinäkin, miten ja missä järjestyksessä kenellekin kannattaa esittää esittämiäni tosiasioita Reikin historiasta...

Eli minusta on ihan ok, että jotkut - esimerkiksi hoitojenkin antamisissa - haluavat varmistella ja säätää. Siten he saavat mieleensä tasapainoa ja keskittymiseensä tehoa. Eikä kaikista varmasti ole Tarkoituskaan tulla hyviä parantajia.

Toinen asia on sitten se, jos jotain myydään sillä perusteella, että se oli esimerkiksi Usuin linja. Vaikka on helppo ottaa selville, että ei ollut. - Siksi pidän hyvänä poken tekemiä Reiki klisheiden kyseenalaistuksia.


Entäs pienemmät yksityiskohdat? Eli mikä on tarkalleen ottaen Reikihoitamisessa säätämisen ja ei-säätämisen raja - niinkö se menee, kuten Chevy esitti? - En ota siihen kantaa, koska silloin tulisi henkimaailma mukaan lukien tietää, mitä hoidossa oikeastaan tapahtuu. Ja tosiaan jos joku tarvitsee uskonvarmistuksia... Henkimaailmakin mukautuu monenlaiseen... Mutta Usuin buddhalaisuus ja Usuin (toisaalta suunnilleen kopioimat) Reikin periaatteet antavat vinkkiä... Eli kohtuus on hyväksi. En usko, että kannattaa hoitaessaan puolta tuntia luetella niitä uskonvarmistuksia...:)

Asioita voi myös vain kokeilla miettimättä Reikin suhdetta säätämiseen/ei-säätämiseen. Käsiasentojen tutkimisessa jotkut ovat menneet pitkälle: http://www.reiki.nu/Treatmentguide2.pdf - Omasta mielestäni energiahoitamisessa on kuitenkin varsin vähän yleispätevästi tärkeitä käsiasentoja ja suurin osa reikiläisistä varmaan suuren osan niistä tuntee.

Säätämisasiat ovat siis yksilöllisiä ja toisen neuvominen niissä vaatii mielestäni hyvää henkilökohtaista tuntemista. - Jokainen tietää ne, jotka epäharmonisoituvat helposti jos jossain tärkeässä on vähänkin noudatettavia kaavoja. Toisilla taas ovat paremmat lähtökohdat. Ja jos joku on kiintynyt johonkin symboliin tai mihin vain uskomukseensa, ilmeisesti hänen on hyvä käyttää sellaista jo uskonsa vuoksi.

Jokainen siis opiskelkoon niin vähän tai paljon kuin haluaa. Usuin menetelmän varsinaisempi opettelu ei kuitenkaan ole kaikille. Jo siksi, ettei meditoiminen sovi kaikille. (En tarkoita ohjattuja mielikuvamatkoja, joitain lyhyitä tuleen tuijottelun hetkiä jos siltä tuntuu, yms.) Usuin menetelmä (Usui-Do) on kyllä yksinkertainen, mutta ei sillä tavalla helppo kunnolla oppia kuin mitä takatalaisten opetuksista tulee ilmi. - Tuleehan se ilmi jo siitä, miten vähän ihmisiä Usui otti mukaan III-opetukseensa. (Toki ns. Usui te-ate on helppo oppia rentouttamismerkityksessä.)

En halua kuitenkaan väittää, että symbolien käyttöpolitiikan pitäisi olla reikiläiselle pieni tai suuri asia. Tai se, miten paljon uutta tietoa siihen liittyen tietää. Asiahan on yksilöllinen, riippuu monesta. Esimerkiksi siitä, onko symbolit "se juttu", mikä koetaan tärkeäksi ja mihin on panostettu tai tullaan panostamaan vai onko Reiki ensisijaisesti jotain muuta.

Mutta varmaan tavanomainen Reikisymbolimystiikka on oleellinen vetonaula, minkä vuoksi Lännessä Reiki tuli niin suosituksi... Ja siksi monia varmasti kiinnostaa se, miten Usui suhtautui symboleihin. Vielä tässä ketjussa ei ole sitä esitetty...
Seppo
 
Viestit: 75
Liittynyt: 23 Heinä 2010, 13:14
Paikkakunta: Salo

Re: Kun annat reikiä, käytätkö reiki symbooleja. ?

ViestiKirjoittaja Frangipani » 23 Syys 2012, 00:25

Hmmm...paljon asiaa eli kommetoin joihinkin vaikka en olekaan 'niin oppinut' ja elelen enemman tunnemaailman piirissa:) ja siten pyydankin jo tassa vaiheessa anteeksi, jos kommenttini pohjautuvat 'likaiseen' sydameen eika puhtaaseen rakkauteen >>33>>

1. Usui Reiki tai mika tahansa reiki muoto on mielestani TYOKALU jolla meilla on mahdollisuus opetella itseamme ja paasta syvemmalle spirituaaliseen maailmaan. Anteeksi jos vertaan hieman 'loogisempaan' esimerkkiin....autokoulu on meille tyokalu, jonka avulla voimme nopeammin oppia ajamaan autoa:)

2. Kaikki negatiivisuus jota kannamme sisallamme (esim. kiitollisuudenvelka) on meidan omaa aikaansaannosta. Meille on annettu uusi mahdollisuus taas paastaa irti naista negatiivisuudesta sydammestamme tassa elamassa (jokainen elama on uusi oppikoulu >>33>> ) ja se on meidan oma asia olemmeko siihen viela valmiita vai vieko oma ekomme vie meita eteenpain. Mitaan pahaa tassa ei sinaannsa ole ...se on vain yksi asia josta voimme halutessamme paastaa irti ja mahdollisesti elama tuntuu hieman kevyemmalta:))

3. Hyvalla hoitajalla voi hyvinkin olla likaisia asioita kannettavaan viela sisallan >33>> . Mielestani hyva hoitaja on jo se joka ymmartaa olevansa vain valittaja ja toimii vain valittajana, ei 'hoitajana'.

<333
Frangipani
 
Viestit: 148
Liittynyt: 04 Marras 2011, 01:22

Re: Kun annat reikiä, käytätkö reiki symbooleja. ?

ViestiKirjoittaja larmar » 16 Touko 2014, 22:42

Frangipani kirjoitti:Opettajamme teki meille testin. Han sanoi, etta antaa ylimaaraisen attaunmentin 3 halukkaalle ja sanoi, etta ensimmaisen taytyy maksaa samasta attaunmentista EUR 10, toinen EUR 30 ja kolmas EUR 100. Taman jalkeen kaikki testasimme kenelle attaunment oli paras....ja se oli henkilolle, joka maksoi EUR 100. Testin jalkeen opettaja palautti rahat kaikille.


Epäilen, että koe ei osoittanut viritysten laatua vaan Veblenin hyödykkeitä muistuttavan ilmiön olemassaolon.

Enemmän maksaviin energiavirityksiin on rahaa harvemmilla ihmisillä kuin halvempiin virityksiin, joten ne ovat erikoisuutensa takia kiinnostavia. Ostoa harkitseva voi ajatella, että "se joka halpa osta, se paska saa". Kalliimman virityksen täytyy olla parempi kuin halvemman. Miksi siitä muuten voitaisiin pyytää sellaista hintaa?

Kun kalliimpi kurssi on käyty tai viritys otettu vastaan, voi silti herätä epäilys, tuliko tehtyä oikea valinta. Syntynyttä kognitiivista dissonanssia voi lievittää uskottelemalla itselleen huterin perustein, että valittu viritys ja siihen liittyvät energiat ovat muita vaihtoehtoja selvästi parempia ja huomattavan hoitavia, korkeavärähtelyisiä jne. Luksustuotteita ostaneet intoilevat samaan tapaan. Yleensäkin, kun tuotteen ostaminen tehdään vaikeammaksi, sen valinneet intoilevat tuotteesta vain entistä enemmän. Heidän pitää olla tosin tuotteesta jo valmiiksi kiinnostuneita, että näkisivät vaivaa ostaakseen sen. Asiaa hyödynnetään markkinoinnissa.

Energiaviritys ei ole oikea Veblenin hyödyke, sillä sen läpikäynyt ei saa sosiaalista statusta, jonka tavallinen tallaaja tunnistaisi. Se ei ole kuin tunnistettava luksusauto tai kallista merkkiä oleva laukku, joiden omistaja yrittää antaa muille äveriään vaikutelman. Silti joidenkin energiaviritysten markkinoinnissa on yhtäläisyyksiä luksustuotteiden markkinoinnin kanssa. Kirjoitin asiasta lisää Reconnective Healing -aiheiseen ketjuun.
The news today will be the movies for tomorrow.
~~ Love: ”A house is not a motel” ~~
Avatar
larmar
 
Viestit: 7
Liittynyt: 10 Touko 2014, 14:42
Paikkakunta: Kotka

Re: Kun annat reikiä, käytätkö reiki symbooleja. ?

ViestiKirjoittaja Frangipani » 18 Touko 2014, 13:33

Hei,

Minulle tama meni liian tieteelliselle polulle, mutta yritan vastata kuitenkin:)

Miten itse olen ymmartanyt asian…niin jokaiselle tuotteelle, palvelulle, ja jopa viritykselle on oikea hinta. Jos maksat tuotteesta tai palvelusta liian kovan hinnan harmittelet ostoasi myohemmin…Samoin, jos maksat liian vahan, myohemmin joku asia mattaa taman tavaran tai palvelun suhteen. Jokaiselle tuotteelle on siis maaritelty jo oikea hinta. Reiki kurssit joita kayn opettajamme on maaritellyt hinnat ja totta…kurssit ovat kalliimpia kuin tuon EUR 100….

Tahan paivaan menessa, en kuitenkaan ole tuntenut hetkeakaan, etta olisin maksanut liikaa kursseistani. Kursseilla normaalisti on yli 200 oppilasta eli jos tuote olisi hinnoiteltu vaarin, tuskin siella olisi tata maaraa opiskelijoita:))
Frangipani
 
Viestit: 148
Liittynyt: 04 Marras 2011, 01:22

Re: Kun annat reikiä, käytätkö reiki symbooleja. ?

ViestiKirjoittaja larmar » 20 Touko 2014, 16:18

Minäkin maksoin molemmista käymistäni energiahoitokurssista enemmän kuin sata euroa. Arvostelin viestissäni sitä, että viritysten laatua arvioidaan pelkästään niiden hinnan perusteella.

Frangipani kirjoitti:Miten itse olen ymmartanyt asian…niin jokaiselle tuotteelle, palvelulle, ja jopa viritykselle on oikea hinta. Jos maksat tuotteesta tai palvelusta liian kovan hinnan harmittelet ostoasi myohemmin…Samoin, jos maksat liian vahan, myohemmin joku asia mattaa taman tavaran tai palvelun suhteen.


Kognitiivinen dissonanssi saattaa tukahduttaa harmittelun tunteen. Henkilö ei siis voi myöntää itselleen valinneensa väärin, sillä myöntämisestä seuraisi niin tukala tunne. Ihminen voi myös yrittää paaduttaa omatuntonsa, jos alkaa epäillä maksavansa jollekin epäoikeudenmukaisen vähän. Hän voi keksiä valinnalleen tekosyitä tai leimata asian epäolennaiseksi.

En muutenkaan usko kuvaamaasi oikean hinnan ilmenemiseen. Epäilen, että näkemystemme erot johtuvat maailmankuviemme eroista.
The news today will be the movies for tomorrow.
~~ Love: ”A house is not a motel” ~~
Avatar
larmar
 
Viestit: 7
Liittynyt: 10 Touko 2014, 14:42
Paikkakunta: Kotka

Re: Kun annat reikiä, käytätkö reiki symbooleja. ?

ViestiKirjoittaja Frangipani » 21 Touko 2014, 20:19

Hei,

"Kognitiivinen dissonanssi saattaa tukahduttaa harmittelun tunteen. Henkilö ei siis voi myöntää itselleen valinneensa väärin, sillä myöntämisestä seuraisi niin tukala tunne. Ihminen voi myös yrittää paaduttaa omatuntonsa, jos alkaa epäillä maksavansa jollekin epäoikeudenmukaisen vähän. Hän voi keksiä valinnalleen tekosyitä tai leimata asian epäolennaiseksi."

Tama kaikki on mahdollista,ja tama perustuu meidan oman egon vahvuuteen, 'mehan emme voi olla vaarassa':) Tama kuitenkin johtaa pitkaaikaisena toimintana oman sydamme likaamisena ja tama taas ilon katoamisena, surullisuutena, masennuksena, vihana jne… Me emme tee niinkaan vaarin muita ihmisia kohtaan, vaan ennen kaikkea vaarin itseamme kohtaan! Me olemme se joka loppukadessa karsii, ennen kun tajuamme, mita teemme.

Hinnan kaikille asioille on maaritellyt joku muu kuin me ja sen voit tarvittaessa tarkistaa sydamestasi (ei paasta:), niinkuin kaikki muutkin asiat…

Ymmarran, etta maailmakuvamme saattaa olla erilainen ja se onkin hyvin erilainen kaikkien meidan ihmisten keskuudessa, silla meilla erilainen historia, ei vain tassa elamassa vaan jo aiemmissa….Eli kunnioitan taysin mielipiteitasi…omassani on varmasti paljonkin virheita, mutta on ollut mukava loytaa tie, jossa voin tarkistaa asioita sydamestani :))
Frangipani
 
Viestit: 148
Liittynyt: 04 Marras 2011, 01:22

Edellinen

Paluu Usui Reiki

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron