Nukkumisesta ja Unijooga-kirjasta

Tänne kaikki Astrologiaan, Numerologiaan, itsetuntemukseen ja Uniin liittyvä keskustelu

Valvojat: Jan, Hanna, EaQamra, ThirdEye, Jakke77, Aurinko, Maya, Norna

Re: Nukkumisesta ja Unijooga-kirjasta

ViestiKirjoittaja sara » 01 Joulu 2011, 10:46

Edelleenkin tosi mielenkiintoista, KKK Rose!!! <333 <333 <333
Jos pelkäät, et voi rakastaa.
sara
 
Viestit: 486
Liittynyt: 03 Kesä 2010, 22:21

Re: Nukkumisesta ja Unijooga-kirjasta

ViestiKirjoittaja Rose » 04 Tammi 2012, 12:14

Olen näköjään pitänyt kunnon joululoman tästä ketjusta big>3luv Mutta nyt arki on taas alkanut ja kirjan käsittely jatkuu:

Itämäinen ajattelu, siinä ulottovuudet ovat jumalten, puolijumalien, ihmisten, eläinten, nälkäisten henkien ja helvetin olentojen maailmat.

"Syklisen olemassaolon kuusi ulottovuutta

.../Jokaisen ulottovuuden voidaan ajatella olevan kokemusten jatkumo. Helvetin maailma esimerkiksi koostuu vihan ja kaunan aiheuttamista sisäisistä tunnekokemuksista, vihaan perustuvista käytösmalleista, kuten riitelystä ja sotimisesta, sekä esimerkiksi armeijan kaltaisista vihaan, rasismiin ja ennakkoluuloihin perustuvista laitoksista.../ Koko tätä kokemusten ulottovuutta, yksittäisen olennon kokemasta tunteesta varsinaiseen maailmaan, voidaan kuvata yhdellä sanalla: helvetti

Nämä ulottovuudet ovat unien tavoin karmallisten jälkien ilmentymiä, mutta ulottovuuksien kohdalla kyse on kollektiivisesta eikä yksilölllisistä karman jäljistä.

.../Kannamme sisällämme toisiin maailmoihin syntymisen mahdollisuuden siemeniäja silloin, kun koemme tiettyjä tunnetiloja, osallistumme noille toisille maailmoille tyypillisiin, niissä hallitsivina ominaisuuksina oleviin kärsimyksiin. Kun olemme juuttuneina vihan, itsekeskeisen ylpeyden ja kateuden tunteissa, koemme puolijumalien maailmalle tyypillisiä asioita.

Joidenkin henkilöiden ulkomuodosta näkee, mikä ulottovuus heissä on vallitsevin: he saattavat muistuttaa enemmän joko eläintä, nälkäistä henkeä, jumalolentoa tai puolijumalaa. Se näyttää myös olevan heidän silmiinpistävin luonteenpiirteensä ja se on havaittavissa myös heidän puhetavassaan, kävelytyylissään ja ihmissuhteissaan. Saatamme esimerkiksi tuntea jonkun, joka on juutunut nälkäisten henkien ulootovuuteen, mikään ei koskaan riitä, vaan hän haluaa yhä enemmän kaikkeaa.../Tai ehkäpä tunnet jonkun, joka muistuttaa helvetin olentoa: hän on vihainen, väkivaltainen, raivoisa ja kiihtynyt. Suurimmalla osalla ihmisistä on kuitenkin olemuksessaan piirteitä näistä kaikista ulottovuuksista.

Tunteina ilmentyessään näiden tietoisuuden ulottovuuksien yleismaailmallisuus on helppo havaita. Kaikissa kulttuureissa tunnetaan esimerkiksi kateus.

.../Edellä mainittujen kuuden kielteisen tunteen listan ei ole tarkoitus olla tyhjentävä lista tunteista. On täysin järjetöntä kiistellä siitä, minne surullisuus ja pelko sijoittuvat näissä ulottovuuksissa. Pelko voi ilmetä kaikissa ulottovuuksissa samoin kuin surullisuus, viha, mustasukkaisuus ja rakkaus.../Lisäksi jokaisessa näistä maailmoista voidaan kokea lukematon määrä erilaisia asioita ja monenlaisia tunteita.

Näitä kuutta tietoisuuden laatua kutsutaan myös poluiksi, koska ne johtavat jonnekin. Ne vievät meidät seuraavaan elämämme tilanteeseen, mutta myös tässä elämässä koettaviin erilaisiin kokemusmaailmoihin. Kun samaistuu johonkin tunteeseen ja JÄÄ SEN VANGIKSI, seuraa siitä tiettyjä asioita. Tämä on se tapa, jolla karma toimii. Jotta olento voi esimerkiksi syntyä ihmiseksi, on hänen täytynyt olla moraaliltann kurinalainen edellisessä elämissään.

.../Jos vihan ja raivon tunteet hallitsevat elämäämme, joudumme kokemaan sen seuraukset syntyen seuraavassa elämässämme helvettiin.../Vihan tunteiden kanssa tekemisissä oleminen johtaa kuitenkin jo tässä elämässä sellaisiin kokemuksiin, joita voidaan kutsua helvetillisiksi.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikki ihmiset yrittäisivät välttyä näiltä kokemuksilta. Karma voi kuljettaa ihmisen sellaiseen olemassaolon ulottovuuteen, jossa nämä kielteiset tunteet tuntuvat houkuttelevilta. Mietipä hetki, kuinka paljon on väkivaltaa, vihaa, sotia ja tappamista tihkuvaa `viihdettä`. Joillekin saattaa kehittyä jano näihin ilmiöihin.

.../Mieltyminen johonkin tiettyyn ulottuvuuteen saattaa myös johtua kulttuurin vaikutuksesta. Mikäli elämme yhteiskunnassa, jossa vihaisia sotureita pidetään suurina sankareina, saatamme ohjautua siihen suuntaan.

.../Vaikka nämä eri maailmat saattavat vaikuttaa länsimaalaisista mielikuvituksen tuotteilta, ne on silti helppo havaita sekä unissa että valveilla niin omassa kuin läheistemme elämässä. Toisinaan meistä saattaa esimerkiksi tuntua siltä, että olemme eksyksissä.../Näemme unia, joissa tarvomme suossa, olemme pimeässä paikassa tai kuljemme tiellä, jolla ei näy tienviittoja.../Tämä saattaa johtua siitä, että olemme tunnetasolla eläinten maailmassa eli tietämättömyyden tilassa. Tämä tietämättömyys ei ole sama asia kuin synnynnäinen tietämättömyys, vaan tämä tietämättömyys on tylsyyttä ja älyn puutetta.

Jumalten maailmassa saamme jonkinlaisen kokemuksen silloin, kun nautimme onnellisesta mutta sumeasta elämänvaiheesta. Olemme tuolloin nautinnolisuuden harhan vallassa.../Mukavista elämänjaksoista saa nauttia, mutta jos emme jatka henkisten harjoitusten tekemistä vapauttaaksemme itsemme tuosta rajoittuneesta ja harhan vallassa olevasta identiteetistämme, päättyy mielyttävä ajanjakso aikanaan ja me putoamme hyvin epämiellyttävään tilaan täysin valmistautumattomina.../Hienon juhlan tai hauskan päivän jälkeen tunnemme usein jonkinasteista pettymystä tai alakuloisuutta palatessamme takaisin kotiin."

Tämä luku onkin aika pitkä enkä voi tiivistää aivan mahdottomasti, ymmärrettävyys kärsii silloin. Joten nyt lähden töihin ja juttu jatkuu taas kohta. Seuraavaksi hieman tarkempi kuvaus kuudesta eri ulottovuudesta. Kaikki tämänpäiväinen oli johdantoa big>3luv

Saa kommentoida ja myös kysyä, jos epäselvää.

<333
Kaikki virtaa
Rose
 
Viestit: 547
Liittynyt: 02 Kesä 2010, 10:55
Paikkakunta: Kainuu

Re: Nukkumisesta ja Unijooga-kirjasta

ViestiKirjoittaja Rose » 18 Tammi 2012, 10:47

Ja jorina jatkuu. Nyt siis käsittelyssä syklisen olemassaolon kuusi ulottovuutta.


"Saamme yhteyden näihin eri kokemusmaailmoihin kehomme energiakeskusten ( chakrojen) kautta, joiden sijainti on kuvattu alla olevassa taulukossa. Chakrat ovat tärkeitä monissa eri harjoituksissa ja unijoogassa ne ovat keskeisessä asemassa.

MAAILMA------------------------TUNNETILA-----------------------------CHAKRA

Jumala--------------------------Harhautunut nautinto------------------Kruunu
Puolijumala---------------------Kateus-----------------------------------Kurkku
Ihminen-------------------------Mustasukkaisuus-----------------------Sydän
Eläin-----------------------------Tietämättömyys------------------------Napa
Nälkäinen henki----------------Ahneus----------------------------------Sukuelimet
Helvetti-------------------------Viha--------------------------------------Jalkapohjat "

Tässä ihmettelin näitä chakroja, olen tottunut ajattelemaan seitsemän päächakraa. Jos joku osaisi näistä chakroista kertoa enemmän, olisi mielenkiintoista kuulla big>3luv


"Helvetin maailma


Vihan tunne on helvetin maailman siemen. Vihaan liittyvät karmalliset jäljet voivat ilmentyä monin eri tavoin kuten esimerkiksi vastenmielisyytenä, kireytenä, katkeruutena, arvostelunhaluisuutena, riidanhaluisuutena ja väkivaltaisuutena.../Ongelmia ei ole mahdollista ratkaista vihalla. Kun viha saa meidät valtaamme, menetämme itsehillintämme ja itsetietoisuutemme.

.../ Vihan energiakeskus sijaitsee jalkapohjissa. Vihan vastalääke on rakkaus, johon ei liity ehtoja, ja joka nousee ehdollistumattomasta itsestä.


Nälkäisten henkien maailma


Ahneus on hallitsevin tunne nälkäisten henkien maailmassa. Ahneuden tunne ilmenee kohtuuttomina haluina ja tarpeina, joita ei ole mahdollista tyydyttää..../Kun olemme ahneuden vallassa, etsimme tyydytyksen tunnetta ulkopuoleltamme emmekä sisältämme. .../Todellisuudessa meillä on oma todellisen luontomme tuntemisen nälkä.

Ahmeus liitetään seksuaalisiin haluihin ja sen energiakeskus sijaitsee sukupuolielinten takana. Anteliaisuus eli se, että antaa toisille sen, mitä he tarvitsevat, avaa ahneuden tiukan solmun.


Eläinten maailma


Eläinten maailman siemen on tietämättömyys. Se koetaan eksyksissä olemisen, tylsyyden, epätietoisuuden ja epävarmuuden tunteina. Monet ihmiset kokevat tästä tietämättömyydestä johtuvaa synkkyyttä ja surua. He tuntevat kaipaavansa jotain, mutta eivät edes tiedä mitä haluavat tai mistä tyydytyksen tunnetta saisivat. Länsimaissa ihmisten ajatellaan usein olevan onnellisia, jos he ovat jatkuvasti kiireisiä. Ihmiset ovat kuitenkin eksyksissä kiireiden keskellä eivätkä tunne todellista luontoaan.

tietämättömyyteen liittyvä chakra sijaitsee kehon keskellä navan korkeudella. Tietämättömyyden vastalääke on viisaus, jonka löydämme kääntyessämme sisäänpäin etsimään omaa, todellista itseämme.

Eläinten maailmassa elävät olennot ovat tietämättömyyden pimeyden vallassa. Eläimet elävät jatkuvassa pelossa, sillä ihmiset ja muut eläimet uhkaavat niitä jatkuvasti. Jopa suuret eläimet ovat piinattuja, sillä pienet hyönteiset pureutuvat niiden ihoon. kotieläimiä lypsetään ja kuohitaan, ne pakotetaan vetämään raskaita taakkoja ja niiden turpa lävistetään renkailla eivätkä ne pääse pakenemaan. Eläimet tuntevat kipua ja nautintoa, mutta ovat sellaisen tietämättömyyden vallassa, joka estää niitä löytämästä todellista luontoaan vallitsivien olosuhteiden keskellä.


Ihmisten maailma


Mustasukkaisuus on ihmisten maailman tunnesiemen. Kun olemme mustasukkaisuuden riivaamia, haluamme pitää kiinni siitä mitä meillä on, kuten esimerkiksi ideoista, omaisuudesta ja ihmissuhteista. Kuvittelemme, että onnellisuuden lähde on jossain ulkopuolellemme, mikä johtaa siihen, että tulemme riippuvaisiksi halujemme kohteista,

Mustasukkaisuus liitetään sydänkeskukseen. Mustasukkaisuuden vastalääke on sydämen avoimuus, joka syntyy, kun olemme kosketuksessa todelliseen luontoomme.

Meidän oman maailmamme kärsimys on helppo havaita. Ihmiset syntyvät, sairastuvat, vanhenevat ja kuolevat. Muutos on jatkuvaa, ja erilaiset menetykset vaivaavat ihmisiä. Kun olemme saaneet itsellemme halujemme kohteen, kamppailemme pitääksemme sen itsellämme, mutta menetämme sen lopulta varmasti. Emme yleensä iloitse toisten onnesta, vaan ajaudumme mustasukkaisuuden ja kateuden ansaan. Ihmiselämää pidetään kuitenkin suunnattomana onnena, sillä ihmiset voivat vastaanottaa henkisiä opetuksia ja tehdä henkisiä harjoituksia. Silti vain hyvin pieni osa ihmisistä tulee tietoiseksi tästä mahdollisuudesta ja vielä harvempi käyttää tämän mahdollisuuden hyödykseen.


Puolijumalien maailma


Ylpeys on puolijumalien kärsimyksen aiheuttaja. Ylpeyden tunne liittyy saavutuksiin ja aluevaltauksiin.Yksi sotien synnyttäjä on ylpeyden tunne, joka saa ihmisyksilön ja koko kansakunnan kuvittelemaan, että heillä on ratkaisu kaikkien muiden ihmisten ongelmiin. Yksi ylpeyden vaikeasti havaittava muoto on, että koemme olevamme muita huonompia jonkun kyvyn, taidon tai luonteenpiirteen suhteen. Se on kielteistä itsekeskeisyyttä, joka erottaa meitä muista.

Ylpeys liitetään kurkussa sijaitsevaan chakraan. Ylpeys ilmenee usein raivoisana toimintana ja sen vastalääke on rauha ja nöyryys, jotka syntyvät, kun lepäämme todellisessa luonnossamme.../


Jumalten maailma


Harhauttava nautinto on jumalien maailmaa hallitsevin tunnesiemen. Jumalien ulottovuudessa kaikki viisi kielteistä tunnetta ovat läsnä yhtä voimakkaina ja tasapainoisina kuin kuoron viisi eri ääntä. Jumalat ovat laiskan ilon ja itsekeskeisen nautinnon tunteiden vallassa.../Yksilöt ja kokonaiset yhteiskunnat voivat jäädä tähän nautinnon tavoittelun ansaan. Heillä ei ole mitään käsitystä oman kokemuksen ulkopuolella olevasta todellisuudesta. He ovat hukkuneet merkityksettömien nautintojen harhoihin löytämättä sieltä vapautuksen polulle.

.../Jumalien ulottovuus liitetään päälaella sijaitsevaan kruunuchakraan. Jumalien itsekkään ilon vastalääke on kaikenkattava myötätunto, joka syntyy spontaanista yksilön tullessa tietoiseksi itsen ja koko maailman taustalla olevasta todellisuudesta."

Seuraavaksi pohditaan kielteisiä tunteita >>33>>
Kaikki virtaa
Rose
 
Viestit: 547
Liittynyt: 02 Kesä 2010, 10:55
Paikkakunta: Kainuu

Re: Nukkumisesta ja Unijooga-kirjasta

ViestiKirjoittaja Rose » 27 Tammi 2012, 13:21

"Ihmiselämää pidetään kuitenkin suunnattomana onnena, sillä ihmiset voivat vastaanottaa henkisiä opetuksia ja tehdä henkisiä harjoituksia. Silti vain hyvin pieni osa ihmisistä tulee tietoiseksi tästä mahdollisuudesta ja vielä harvempi käyttää tämän mahdollisuuden hyödykseen." Edellisessä kirjoituksessa tämä oli minusta iso juttu.

Tarkennus vielä Jumalien maailmaan, jossa siis eletään laiskan ilon ja itsekeskeisen nautinnon tunteiden vallassa. Siinä lopussa käy niin, että kuoleman viimeinkin lähestyessä ystävät ja tuttavat hylkäävät kuolevan jumalan (eli ihmisen, joka elää k.o. harhassa), sillä he eivät halua todisteita omasta kuolevaisuudestaan. Kaunis ja täydellinen ruumis rapistuu, onnen aika on ohi.

Luvun lopussa palataan vielä kielteisiin tunteisiin.

"Monet länsimaalaiset ihmiset eivät pidä siitä, että joitakin tunteita pidetään kielteisinä. Tunteet sinänsä eivät ole kielteisiä. Kaikki tunteet ovat tarpeen ihmiskokemuksen koko kirjon kokemiseksi, ja tunteet auttavat ihmistä selviytymään - riippuvuuden, vihan, ylpeyden, mustasukkaisuuden tunteet mukaan luettuna. Emme edes eläisi täyttä elämää ilman tunteita.

Tunteita voidaan kuitenkin pitää kielteisinä, mikäli ne saavat meidät pauloihinsa, ja estävät meitä kokemasta syvempiä olemuspuoliamme.../Tästä syystä on erittäin tärkeää ajatella näitä eri mailmoja kuutena kokemusulottovuutena eikä vain tunteina.

Tunteissa on myös kulttuureista johtuvaa vaihtelua. Pelko ja suru mainitaan kirjoituksissa harvoin, vaikka ne näyttävät olevan yleistä samsarassa. Itseinho on tiibetiläisille täysin tuntematon käsite eikä heillä ole edes sitä kuvaavaa sanaa. Kun matkustin Suomeen, monet puhuivat siellä masennuksesta, joten vastakohtaisuus on hyvin selkeä. Ilmasto ja sääolosuhteet, uskonto, perinteet ja uskontojärjestelmät ehdollistavat meitä ja vaikuttavat kokemukseemme maailmasta.

.../Jos me todella ymmärtäisimme ja kokisimme todellisuuden tyhjän luonteen, ei olisi takertumista eikä siten myöskään sen tunteen karkeampia ilmenemismuotoja. Me kuitenkin olemme olemme tietämättömiä ilmiöiden todellisesta olemuksesta ja takerrumme mielemme projektioihin luullen niitä todellisiksi.../Me luomme tarinan, sen projektiot ja sitä kohtaan tunnetun vihan.

Länsimaisessa psykologiassa tunteiden ymmärtämistä käytetään usein ihmisten elämänlaadun kohentamiseen samsarassa."

Kaikki tähän asti kirjoittamani kuuluu kirjan ensimmäiseen osaan UNEN LUONNE, kirja on jaettu 5 eri osaan. Ensimmäiseen osaan liittyy vielä energiakeho-luku, siitä kirjoitan sitten seuraavalla kerralla. Aina löytyy mukavasti aikaa arkitouhujen keskellä jatkaa tätä ketjua >33>> Tänänkään en suunnitellut kirjoittavani, mutta sitten huomasin, että ennen töihin lähtöä ehdin istahtaa koneen ääreen.

Nyt sitten kävelemään aurinkoiseen pakkassäähän. Valon lisääntyminen on mahtavaa big>3luv Aionpa myös käydä äänestämässä. Onpa meillä erikoiset vaalit! Minulle on tärkeää äänestää ja odotan mielenkiinnolla lopputulosta. Hienoa, että enemmistön kanta ratkaisee. Kyllä tämä on hyvin kasvattavaa aikaa Suomen kansalle >>33>>

Rauhan, sovun, suvaitsevaisuuden ja tasapainon enkeleitä meille suomalaisille <333
Kaikki virtaa
Rose
 
Viestit: 547
Liittynyt: 02 Kesä 2010, 10:55
Paikkakunta: Kainuu

Re: Nukkumisesta ja Unijooga-kirjasta

ViestiKirjoittaja Sonja » 22 Huhti 2012, 10:59

big>3luv

Kiitos tästä, olen nyt parina päivänä lueskellut ja hyvää näkökulmaa olen tästä saanut. KiitosKiitosKiitos >>33>>
Sonja
 
Viestit: 32
Liittynyt: 02 Syys 2010, 15:45

Re: Nukkumisesta ja Unijooga-kirjasta

ViestiKirjoittaja mölli » 23 Huhti 2012, 17:38

Hienoa seurata kirjoituksiasi Rose. :)

Mukavaa kun olet löytänyt kirjan pariin. :)
Reppuuni rupiseen riimuni jupisen.
Avatar
mölli
 
Viestit: 316
Liittynyt: 05 Kesä 2010, 22:17

Edellinen

Paluu Astrologia, Numerologia ja Unet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron