Sivu 2/2

kun alakulo vaivaa

ViestiLähetetty: 20 Kesä 2011, 08:20
Kirjoittaja maikkula
Kuulun niihin ihmisiin, jotka potevat alakuloa toistuvasti. Välistä se liittyy ulkoisiin tekijöihin kuten ihmissuhteisiin ja pitkäksi venyneihin työpäiviin.
Tietty määrä alakuloa kuuluu varmaan jokaisen elämään, mutta silloin kun kärsimys alkaa tuntua kohtuuttomalta, otan kuurin kalanmaksaöljyä. Se tuntuisi olevan paras lääkitsijä. On kuulemma ihan tutkimuksin todettu, että niissä maissa, joissa syödään paljon kalaa, masennusta esiintyy vähemmän. Rasvaista kalaa (kuten lohta) tulisi syödä kaksi kertaa viikossa, jotta saa riittävästi kalanmaksaöljyä. Jos kalaa ei syö tai ei voi syödä, tulisi ottaa kalanmaksaöljyä purkista vastineeksi.Varsinkin pimeänä vuodenaikana tämä on tärkeää.

Inkivääri ja kurkuma, jotka ovat oikeita teholääkkeitä, ovat myös sellaisia mausteita, jotka voivat kohottaa mielialaa. Inkivääriä voi lisätä juomiin ja ruokiin, joko raakainkivääriä tai jauhetta. Kurkuman käyttö mausteena cyrryn muodossa on vähäisempää perussuomalaisessa ruokavaliossa, mutta jos sen kokee tehoavan, sitä saa myös puristeena. Molemmat helpottavat myös erilaisia kipuja.

Folaattipitoiset ruuat vaikuttavat myös mielialaan. On todettu, näin sanoo James A.Duke kirjassaan "Parantavien ruokien opas", että henkilöt, jotka syövät niukkafolaattista ruokaa, tulevat ärtyisiksi ja huonomuistisiksi eikä uni tule. Pavut ja herneet ovat hyviä folaatin lähteitä, joten torstain hernekeittopäivät ovat ihan paikallaan. Herne- ja papukeittoon kannattaa lisätä teelusikallinen inkivääriä suolistoväänteitä ja sen seurauksia tasapainottamaan.

Sahramia, joka on aika hintava mauste, on myös käytetty perinteisesti masennuksen hoitoon. Sen maku on vähän erikoinen, mutta sahramiriisiä opin syömään tosi nopeasti ja kun laittaa sipulia sekaan, sahramin maku tasoittuu. Tänään muuten laitan sitä. Sahramia ei kuitenkaan pidä nauttia, jos on raskaana. Luin jostain, että se voi aiheuttaa jopa keskenmenon vaaraa. Siitä voi kuulemma saada myös iho-oireita.

Ja sokerina pohjalla on tumma suklaa. Joka on niin ihanaa ja terveellistä ja niin nopeasti kaloreita antavaa. Löysin kaupastani tummaa suklaata, joka on maustettu sekä inkiväärillä että sitruunalla ja kun ajattelin, että tämän täytyy olla hyvä apu alakuloon, niin menipä vähän aikaa yksi levy toisensa jälkeen. Se oli muuten mielettömän hyvääkin. Sitten kun piristyin, tajusin että tätä täytyy joka tapauksessa syödä säännöstellen.

big>3luv

Re: ruokien hoitavista vaikutuksista

ViestiLähetetty: 23 Kesä 2011, 12:48
Kirjoittaja RubyRedDragon
Hyvä uutinen kaikille punkkeja karttaville valkosipulin ystäville: Valkosipuli torjuu punkkeja! Ne eivät kuulemma tykkää kiinnittyä henkilöön joka erittää ihostaan valkosipulin aromiyhdisteitä. Nam ja jihuu :mrgreen: sanoo Nanna joka on pelastettu elämänsä ensimmäisen punkin kynsistä (kärsistä?) tänä kesänä.

Ja peeässänä voin kertoa omakohtaisesti, että inkivääri helpottaa päänsärkyäkin :)

Flunssaan...

ViestiLähetetty: 28 Joulu 2013, 19:41
Kirjoittaja Kultapiisku
Flunssasta... Seuraavan ohjeen olen saanut minua enemmän tietävältä:

Inkivääriä alussa, kun flunssa tulollaan. Yritetään estää flunssan tuleminen.

Jos kuitenkin tulee flunssa ja tulehdus on päällä, ei enää inkivääriä. Ainakin neuvottiin olemaan ottamatta, kun oli paha kurkkutulehdus, äänip poissa ja paha yskä (keuhkoputkentulehdus diagnoosina, antibiootitkin oli). Sitten hunajaa, esim. teessä tai lämpimässä vedessä.

Käsittääkseni C-vitamiinia menemään koko ajan. Ainakaan ei ole haittaa.

Re: ruokien hoitavista vaikutuksista

ViestiLähetetty: 28 Joulu 2013, 21:16
Kirjoittaja sara
Siskoni uusin hitti flunssan torjumiseen on oreganoöljy! Ostin sitä itsekin ja se on ihan hurjan tujua, tarvii tipauttaa pari tippaa lusikkaan ja sekoittaa muutamaan tippaan ruokaöljyä (tai oliiviöljyä, mikä kullekin parhaiten menee) ja näin sen saa alas polttamatta kurkkua. Niin tehokas että siskoni vannoo sen nimeen maailman parhaana flunssantorjujana, heti alkuvaiheessa paras mutta toimii taudin poistamisen nopeuttajana myös.

Re: ruokien hoitavista vaikutuksista

ViestiLähetetty: 05 Tammi 2014, 11:20
Kirjoittaja maikkula
Kiitos oreganovinkistä! Eikö se hoida myös hiivatulehdusta?

Nyt kun on flunssakaudet meneillään ja tuloillaan, niin kannattaa jemmata pari pulloa herukkapojaista glögiä. Sitä, jossa on mausteina inkivääriä, kanelia ja kardemummaa, ehkä neilikkaakin. Kuuma maustettu herukkajuoma helpottaa oloa. On testattu monta kertaa.

;)

Re: ruokien hoitavista vaikutuksista

ViestiLähetetty: 13 Elo 2014, 06:40
Kirjoittaja Chevy
Parantavien ruokien opas on tosiaan mielenkiintoinen teos.
Suosittelen!
:D