VIllasukkaohjeita

Valvojat: Jan, Hanna, ThirdEye, Jakke77, Aurinko, Maya, Norna

VIllasukkaohjeita

ViestiKirjoittaja RubyRedDragon » 02 Syys 2010, 10:27

Hih :D

Tämä on suurin piirtein 7veljestä-paksuisille langoille, aikuisen nilkanympäryksellä. Luo 48 silmukkaa eli 12 silmukkaa per puikko. Pienelle lapselle neuloisin varmaan 8 silmukalla per puikko eli yhteensä 32.

Neulo ensimmäinen kerros oikeita silmukoita. Toisella kerroksella kudo aina kaksi silmukkaa oikein ja kaksi vuorostaan nurin, näin saat joustavaa neuletta varteen. Jatka kaksi oikein- kaksi nurin-neuletta niin pitkään kuin haluat sukan varren jatkuvan. 48 silmukalla ei saa ylipolvenpituutta ellei ole aika riukusääri, joten tällä määrällä kannattaa tyytyä korkeintaan puolisäärenpituuteen. Ehkä - kokeilemalla tuokin selviää :mrgreen:

Kun olet saanut mieleisesi pituuden, neulo 8-10 kerrosta oikeaa neuletta. Sovittamalla saat aina parhaan tuloksen :)

Saatuasi sileän neuleen valmiiksi kudo kantapää. Kantapää neulotaan yhdelle puikolle. Muut kolme jäävät siis "jälkeen" ja yhdelle puikolle nousee korkea "kerrostalo". Nosta aina neulottavan puikon ensimmäinen silmukka neulomatta toiselle, neulovalle puikolle. Näin on helpompi poimia reunasilmukat myöhemmin, kun kantalapun pituus on valmis.
Ensin siis oikeita silmukoita ja takaisin tullessa nurjia silmukoita. Näin saat sileän kantapään. Sen voi toki neuloa myös ainaoikeinneuleena, jolloin se näyttää nurjalta molemmilta puolilta. Neulo kantapääsi pituus, itselläni näytti olevan tuossa 20 kerrosta. Parhaan tuloksen saat tietty, kun vedät sukan jalkaan ja mittaat omaa kantapäätäsi vasten.
(Muista lopettaa kantapää oikein neulottuun kerrokseen, jotta pääset jatkamaan sukkaa samaan suuntaan kuin olet sen aloittanut. Muuten oikea neuleesi muuttuu nurjaksi - olen kokeillut :mrgreen: Tämän huomaa helpoimmin katsomalla, neulooko sukkaa ulko-vai sisäpuolelta. Kun aloitat, neulot sitä ulkopuolelta katsoen. Jos kantapään jälkeen katsotkin neuloessasi sukan sisäpuolta, neulot eri suuntaan kuin alussa.)

Nyt poimi kantalapun reunasilmukat kantalapun viereisille puikoille. Jos olet nostanut joka kerroksen ensimmäisen silmukan neulomatta, on reunasilmukka vähän löysempi ja näin helpompi poimia. Kun olet poiminut kantalapun reunasilmukat, on sinulla kahdella vastakkaisella puikolla normaalit 12 silmukkaa ja kahdella vastakkaisella noin 22 silmukkaa riippuen kantalappusi pituudesta.

SInun pitäisi nyt olla jatkamassa neuletta kantalapun vasemmalta puolelta, kantalapun ulkopuoli itseäsi vasten. Tarkoitus on saada joka puikolle jälleen 12 silmukkaa. Kantalapun viereisiltä puikoilta on siis tarkoitus kaventaa. Neulon ensimmäisen kerroksen kaventamatta, mutta varmaan kavennuksen voi yhtä hyvin alkaa hetikin, ainakin pienikantapäinen.

Tämä on se kohta, jossa vaaditaan vähän huolellisuutta, mutta vaikeaa se ei ole :) Tarkoitus on, että jalkapöydän molemmilta puolilta kavennetaan. Tarkoittaa sitä, että aina neulottuasi 12-silmukkaisen puikon joudut vähän laskemaan. Kantalapun jälkeen laske neulottavan puikon lopusta 14 silmukkaa, neulo normaalisti siihen asti ja kavenna nostamalla puikon lopusta laskettuna 13. silmukka neljännentoista yli. Neulo puikollinen loppuun normaalisti. Joudut laskemaan puikon lopusta käsin, koska puikon alussa olevat silmukat vähenevät koko ajan. Niitä olisi hankalampi muistaa laskea oikein.

Jalkapöydän päälle tulevan 12-silmukkaisen puikon jälkeen on helpompi - laske puikon alusta 12 silmukkaa, neulo ne normaalisti oikein ja neulo 13. ja 14. silmukat oikein yhteen. Tämän jälkeen neulo normaalisti oikein loppu puikollinen.

Tätä saa toistaa niin kauan kunnes joka puikolla on 12 silmukkaa.

Sen jälkeen neulo oikeita silmukoita, kunnes sukka ylettyy pikkuvarpaan ohi. Sitten taas kavennetaan. Neulo muuten normaalisti oikein, kavenna joka puikon lopusta (tai jos on pitkät varpaat, joka toisen puikon lopusta ylivetokavennuksella, eli puikon viimeinen silmukka nostetaan toiseksi viimeisen silmukan yli ja neulotaan viimeinen silmukka. Tätä siihen asti kunnes silmukat loppuvat, tai jos haluat hiukka pyöreämmän sukanpään, siihen asti kunnes on jäljellä neljä silmukkaa. Lopuksi vedät langan viimeisten silmukoiden läpi ja päättelet langan.

Tadaa....!!!! Sinulla on sukka! Nyt enää (tai vielä) toinen, ja on molemmat jalat lämpimässä. >33>>

Toivottavasti tästä saapi selvää, on ihka ensimmäinen neuleohje jota olen edes yrittänyt kirjoittaa ylös. Yleensä kun vaan neulon pyllytuntumalta. Oikeat neulemestarit varmaan saavat tähän jatkoksi selkeämpiä ohjeita ja tarkennuksia jos ehtivät. Hyviä sukkahetkiä kaikille!
RubyRedDragon
 
Viestit: 40
Liittynyt: 02 Kesä 2010, 14:36

Re: VIllasukkaohjeita

ViestiKirjoittaja Chevy » 03 Syys 2010, 19:43

Hienoa.
Täytyy kaivaa esiin se vuosia keskeneräisenä ollut sukkapari ja kutoa loppuun, vaikka sitten kuinka ranteisiin sattuisi.
Keskeneräiset käsityöt eivät edistä energian kulkua....
Onneksi on enää kärkikavennukset jäljellä.
:mrgreen:
"Coyote was there, but Coyote was asleep.
That Coyote was asleep
and that Coyote was dreaming.
When that Coyote dreams,
anything can happen.
I can tell you that. "
Chevy
 
Viestit: 1432
Liittynyt: 18 Touko 2010, 21:14
Paikkakunta: Turku

Re: VIllasukkaohjeita

ViestiKirjoittaja penkula » 26 Touko 2011, 23:14

http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=232

Tuossa vielä ohje vahvennetulla kantapäällä, kestää ainakin mulla paremmin käyttöä... :D >33>>
- - -Elämä on ihanaa!- - -
Avatar
penkula
 
Viestit: 325
Liittynyt: 01 Kesä 2010, 11:39
Paikkakunta: Tampere


Paluu Ruokaohjeita ja muuta mukavan kodikasta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron