Sivu 1/1

Maailman paras pannukakku

ViestiLähetetty: 20 Huhti 2013, 12:30
Kirjoittaja romantikko83
2 Munaa
1.5dl sokeria
4dl vehnäjauhoa
8dl maitoa
50g Voita sulatettuna
1tl suolaa
1tl leivinjauhetta
1tl vanilliinisokeria
Lämmitä uuni 200 astetta
Paista uunin keskitasossa noin 30-45 minuuttia
1.Riko kananmunat kulhoon
2.Mittaa 1.5dl sokeria kulhoon
3.Mittaa Vehnäjauhoa 4dl kulhoon
4.Lisää 1 teelusikka suolaa kulhoon
5.Lisää 1 teelusikka vanilliinisokeria kulhoon
6.Sulata 50g voita
7.Lisää kulhoon 8dl Maitoa
8.Lisää sulatettu voi kulhoon
9.Vispilöi kulhossa olevat ainekset sekaisin keskenään
10.Anna taikinan seisahtua 10 minuuttia
11.Sekoita vispilällä taikina
12.Laita leivinpaperi uuninpellille
13.Kaada taikina pellille
14.Laita pelti uunin keskitasolle

Re: Maailman paras pannukakku

ViestiLähetetty: 23 Joulu 2013, 11:37
Kirjoittaja Chevy
Mielenkiintoista. Samantapaisen mutta vähäsokerisemman pannaritaikinan kanssa taistelin pitkään, ja tulokset olivat seuraavanlaisia:
versio 1. kaksi nahkaa, velliä välissä.
versio 2. kaksi nahkaa - ei mitään välissä.
Tein ammattisotilasystäväni ehdotuksesta seuraavat muutokset:
- sokeri vähennettiin noin puoleen desiin, sitten pariin ruokalusikalliseen.
- kananmunat lisättiin neljään.
- leivinjauhe poistettiin.
- vanilliinisokeri poistettiin tai vaihdettiin vaniljasokeriksi.
- osa vehnäjauhoista vaihdettiin ohraan tai tattariin.
- taikinan seisotusaikaa pidennettiin.
- paistolämpötilaa kohotettiin hiukan yli 200 asteen.
- ryhdyin tarkistamaan vehnäjauhojen iän, koskapa sitko heikkenee jauhojen vanhetessa.
Tulos oli huomattavasti parempi.
Mutta sittenpä tuli ylläri - minulta löytyi keliakia. Jouduin unohtamaan vehnät ja ohrat.
Jauhot vaihtuivat tattariksi, kaura- tai riisijauhoiksi. Kuten yleensä aloittelevalla kelialeipurilla, kaikenlaisia ongelmia ilmaantui, koska gluteenittomissa jauhoissa ei ole sitkoa. Nyt teen pannarin vähän Mummo Ankan tyyliin: kaikenlaista gluteenitonta jauhonpuolta sekaisin. Aluksi sokeri-kananmunaseos vatkataan ja siinä vaiheessa lisään siihen kuohkeuttavaa ksantaania tai psylliumia, jotka molemmat ovat kalliita aineita. Huhhuh, työlästä touhua.
Ja ennen kaikkea tolkuttoman hintaista. :mrgreen:

Re: Maailman paras pannukakku

ViestiLähetetty: 13 Tammi 2021, 15:50
Kirjoittaja Chevy
Ah romantikko,
miten ihana pannaritaikina, luin sen taas vesi kielellä.

Valitettavasti se ei sovi tosiaan keliaakikolle.
Onko kellään hyvää ja kokeiltua gluteenitonta pannarireseptiä?
Olen kokeillut vähän kaikenlaista, mutta mikään ei ole ollut
todella Hyvä.
Toisinaan tulokset lähentelevät taas noita vanhoja tuttuja
versioita
1. kaksi nahkaa ja velliä välissä,
2. kaksi nahkaa eikä mitään välissä.
No, aika aikaansa kutakin.
Pannaroidaan!
Chevy