Maailman paras pannukakku

Valvojat: Jan, Hanna, ThirdEye, Jakke77, Aurinko, Maya, Norna

Maailman paras pannukakku

ViestiKirjoittaja romantikko83 » 20 Huhti 2013, 12:30

2 Munaa
1.5dl sokeria
4dl vehnäjauhoa
8dl maitoa
50g Voita sulatettuna
1tl suolaa
1tl leivinjauhetta
1tl vanilliinisokeria
Lämmitä uuni 200 astetta
Paista uunin keskitasossa noin 30-45 minuuttia
1.Riko kananmunat kulhoon
2.Mittaa 1.5dl sokeria kulhoon
3.Mittaa Vehnäjauhoa 4dl kulhoon
4.Lisää 1 teelusikka suolaa kulhoon
5.Lisää 1 teelusikka vanilliinisokeria kulhoon
6.Sulata 50g voita
7.Lisää kulhoon 8dl Maitoa
8.Lisää sulatettu voi kulhoon
9.Vispilöi kulhossa olevat ainekset sekaisin keskenään
10.Anna taikinan seisahtua 10 minuuttia
11.Sekoita vispilällä taikina
12.Laita leivinpaperi uuninpellille
13.Kaada taikina pellille
14.Laita pelti uunin keskitasolle
Avatar
romantikko83
 
Viestit: 39
Liittynyt: 19 Huhti 2013, 20:53
Paikkakunta: Oulu

Re: Maailman paras pannukakku

ViestiKirjoittaja Chevy » 23 Joulu 2013, 11:37

Mielenkiintoista. Samantapaisen mutta vähäsokerisemman pannaritaikinan kanssa taistelin pitkään, ja tulokset olivat seuraavanlaisia:
versio 1. kaksi nahkaa, velliä välissä.
versio 2. kaksi nahkaa - ei mitään välissä.
Tein ammattisotilasystäväni ehdotuksesta seuraavat muutokset:
- sokeri vähennettiin noin puoleen desiin, sitten pariin ruokalusikalliseen.
- kananmunat lisättiin neljään.
- leivinjauhe poistettiin.
- vanilliinisokeri poistettiin tai vaihdettiin vaniljasokeriksi.
- osa vehnäjauhoista vaihdettiin ohraan tai tattariin.
- taikinan seisotusaikaa pidennettiin.
- paistolämpötilaa kohotettiin hiukan yli 200 asteen.
- ryhdyin tarkistamaan vehnäjauhojen iän, koskapa sitko heikkenee jauhojen vanhetessa.
Tulos oli huomattavasti parempi.
Mutta sittenpä tuli ylläri - minulta löytyi keliakia. Jouduin unohtamaan vehnät ja ohrat.
Jauhot vaihtuivat tattariksi, kaura- tai riisijauhoiksi. Kuten yleensä aloittelevalla kelialeipurilla, kaikenlaisia ongelmia ilmaantui, koska gluteenittomissa jauhoissa ei ole sitkoa. Nyt teen pannarin vähän Mummo Ankan tyyliin: kaikenlaista gluteenitonta jauhonpuolta sekaisin. Aluksi sokeri-kananmunaseos vatkataan ja siinä vaiheessa lisään siihen kuohkeuttavaa ksantaania tai psylliumia, jotka molemmat ovat kalliita aineita. Huhhuh, työlästä touhua.
Ja ennen kaikkea tolkuttoman hintaista. :mrgreen:
"Coyote was there, but Coyote was asleep.
That Coyote was asleep
and that Coyote was dreaming.
When that Coyote dreams,
anything can happen.
I can tell you that. "
Chevy
 
Viestit: 1399
Liittynyt: 18 Touko 2010, 21:14
Paikkakunta: Turku


Paluu Ruokaohjeita ja muuta mukavan kodikasta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron