Kasvissyöjän grilliherkut?!

Valvojat: Jan, Hanna, ThirdEye, Jakke77, Aurinko, Maya, Norna

Kasvissyöjän grilliherkut?!

ViestiKirjoittaja ThirdEye » 09 Kesä 2010, 19:13

Tältäkin foorumilta löytyy varmasti monia kasvissyöjiä. Kertokaahan mitä teidän grilleissänne tirisee :P Kaupasta saatavat soijamakkarat menee kyllä kun on tarpeeksi sinappia kyytipoikana. Onko kokemuksia "korvikemakkaroista"? Seitanreseptit kiinnostaa...miten se sopii grillaukseen? hu<g
Avatar
ThirdEye
Ylläpitäjä
 
Viestit: 96
Liittynyt: 03 Huhti 2010, 11:49

Re: Kasvissyöjän grilliherkut?!

ViestiKirjoittaja RubyRedDragon » 10 Kesä 2010, 09:24

Mulla on aika perussettiä, maissia, herkkusieniä juustotäytteellä, soijanakkeja jos muistan ottaa niitä pakkasesta, juustoja(halloumia, saganakia, leipäjuustoa) seitania on kätevä tehdä Punnitse ja Säästä-kaupan valmiista vehnägluteenijauhosta, valmiiksi maustettuna tai itse maustettuna, mutta sitä en ole grillaillut vielä. Seuraavaksi kokeilen. Paprikaa, sipuleita, nyytissä mitä vaan pieneksi hakattua vihannesta. Ananas toimii kivasti pyöreinä viipaleina.

Yritin grillata myös bataattia, mutta siitä ei tullut hyvää. Nyyttiin sekin menee hyvin, mulla oli vartaassa, haha mikä älykkö.

Oikeastaan haluaisin lakata syömästä, kun mikään ei loppujen lopuksi ole tarpeeksi eettistä, mutta minkäs teet kun antaa vielä vatsan vaatia :mrgreen: :? :mrgreen: Aamuauringon säteitä vaan, ehkä sitten joskus 24000 vuoden kuluttua tai jotain... big>3luv
RubyRedDragon
 
Viestit: 40
Liittynyt: 02 Kesä 2010, 14:36

Re: Kasvissyöjän grilliherkut?!

ViestiKirjoittaja Norna » 10 Kesä 2010, 10:37

Juurikin nämä edellämainitut herkkusienet täytteellä tai ilman, kasvisvartaat joissa vaikkapa kesäkurppaa, paprikaa, ym kuutioina, ihan lemppareita täällä tuo Halloumijuusto grillaukseen.

Tässä pari tarkempaa ohjetta:

Välimerikasvikset vartaassa:

Puuvartaiden on hyvä antaa vettyä kunnolla ennen käyttöä! 2 cm paloja paprikaa, kesäkurpitsaa ja munakoisoa vartaassa, tulee nätti jos leikkaat samankokoisia paloja :). Marinoidaan 30 min oliiviöljyssä jossa pari timjaminoksaa, puristettua valkosipulia, suolaa ja mustapippuria. Grillauksen jälkeen voi päälle ripotella paahdettuja sipulinpaloja ja ruohosipulia.


Foliopakatut sipulivartaat

Sipulista tulee mehukasta ja makeaa kun sen kypsentää tiukkaanpakatussa foliomöykyssä :)


n. 20 kpl salottisipulia
3 purjosipulia (n. 500g)
150 g voita
n. 3/4 dl valkoviinietikkaa
1½ dl hienonnettua ruohosipulia
suolaa och pippuria

Mikäli käytät puutikkuja, anna niiden vettyä hyvin ennen käyttöä. Kuori salotit. Leikkaa purjot ja salotit yhtäsuuriin osiin. Seivästä tikkuihin. Jaa 2-3 varrasta per alumiinifolioarkki ja mausta jokainen varras suolalla sekä pippurilla. Leikkaa voita mukaa ja jaa se tasaisesti vartaille, tiputa päälle hieman valkoviinietikkaa ja taita alumiinifolio vartaiden päälle. Kypsennä kannen alla grillissä 20-30 min. Kypsien vartaiden päälle voi ripotella ruohosipulia.


Purjosipulia Espanjan tapaan

Espanjassa joissain osissa kuulemma tapana grillata kokonainen purjosipuli niin että se on hiilenmusta päältä mutta pehmeä ja mehukas sisältä :). Joten kun purjo on tosiaan tässä asteessa kuoritaan pois päällimmäiset mustat kerrokset, leikataan purjo keskeltä lähes kahtia, ripotellaan päälle vuohenjuustoa, hieman hunajaa ja kaiken kukkuraksi pari timjaminoksaa. Koko purjoa täytteineen kaikkineen gratinoidaan grillissä vielä hetki, ilman kantta. Maustetaan suolalla, pippurilla sekä oliiviöljyllä.
Norna
Moderaattori
 
Viestit: 45
Liittynyt: 21 Huhti 2010, 11:12


Paluu Ruokaohjeita ja muuta mukavan kodikasta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron