Ohjelmassa mainitaan mm. mielenkiintoinen lisäaine E120. Se on kyllä luonnosta, mutta mitähän mieltä kasvissyöjät ovat siitä?
Toimittajalla on mukavat ote asioihin, hän kokeilee itse. Ohjelmassa on useampi osa. Jossain vaiheessa hänen omasta kehostaan otetaan jotakin melkoisen isolla neulalla ja siitä valmistetaan lisäainetta.
Kiinassa oli vastikään juttu, jossa maitoon oli lisätty myrkyllistä ainetta, oliko se melamiinia? No, kyllä viime vuosisadalla samaa harjoitettin Euroopassakin. Maitoa laimennettiin vedellä, jolloin siitä tulee sinertavää, mutta kun lisättiin lyijyä (joka on tosi myrkyllistä), siitä saatiin taas kermaisen kellertävää.
Parhaiten lisäaineita voi kiertää tekemällä itse ruokaa perustarvikkeista. Ostaa pottuja, porkkanoita, lihaa, kalaa. Leipoo itse. Kerää luonnosta marjat, sienet.
Ruuan alkuperällä on myos merkitystä, onko vaikkapa porkkanoita lannotettu, käytetty tuholaismyrkkyjä yms.
Ravinto vaikuttaa todella paljon terveyteen. On tosi hyvä, etttä tälläisiä ohjelmia tehdään