Suppilovahveroita!!

Valvojat: Jan, Hanna, ThirdEye, Jakke77, Aurinko, Maya, Norna

Suppilovahveroita!!

ViestiKirjoittaja Rose » 03 Loka 2011, 09:29

Eilen tein miehen kanssa jotain uutta. Yli 20 v. yhteistä taivalta ja eilen ensimmäistä kertaa yhdessä sieniä keräämässä big>3luv

Syön kyllä sieniä, mutta olen tosi vähän poiminut. Mies oppi työreissullaan tunnistamaan suppilovahveron, toi niitä myös kotiin. Ja eilen saimme ajatuksen lähteä lähimetsään katsomaan, josko sielläkin olisi suppilovahveroita.

Metsässä oli upeaa olla. Lehtipuut ovat jo varistaneet lehtensä ja ruskeat lehdet olivat niin sienten värisiä, että oli aikamoinen työ löytää herkut sammalten seasta. Saaliiksi saatiin pari litraa ja eikä kauas tarvinnut mennä, noin kilometri kotoa. Söin samalla puolukoita ja ihailin ruskan värejä maassa, sammalet ja varvut hehkuivat.

Niinpä eilen päivällisen kruunasi herkullinen sienikastike ja sain vielä pakkaseen 3 annosta. Aikamoinen työ oli käsittelyssä, mutta kyllä kannatti.

Äiti maa tarjoaa mahtavia herkkuja, kun vaan ymmärtää ottaa ne vastaan KKK >33>>
Kaikki virtaa
Rose
 
Viestit: 547
Liittynyt: 02 Kesä 2010, 10:55
Paikkakunta: Kainuu

Re: Suppilovahveroita!!

ViestiKirjoittaja Bellarosa » 26 Loka 2011, 08:44

Hallavahakkaat ovat meille uusi tuttavuus. Niitä nousee nyt loppusyksystä, kuin sieniä sateella täällä Pohjois-Pohjanmaalla, yöhallojen tultua. Ovat hiukan suppilovahveroiden kaltaisia, äärimmäisen hyviä ruokasieniä. Suosittelen - kannattaa googlettaa.
Bellarosa
 
Viestit: 57
Liittynyt: 02 Kesä 2010, 22:33
Paikkakunta: Espoo


Paluu Ruokaohjeita ja muuta mukavan kodikasta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron