Miten eläimet (koirat) tuntevat?

Ajatuksia, kokemuksia ja ideoita valon kantajille

Valvojat: Jan, Hanna, ThirdEye, Jakke77, Aurinko, Maya, Norna

Miten eläimet (koirat) tuntevat?

ViestiKirjoittaja Anutuija » 17 Kesä 2010, 12:00

Miten eläimet (koirat) tuntevat?

Tässä eräänä päivänä olin etsimässä youtube:sta videota Oprahin upeasta ohjelmasta, joka käsitteli pentutehtaita rapakon takana. Tämä ohjelma ei totisesti ole herkille tarkoitettu. Yllätyksekseni löysinkin useampia videon pätkiä ko. ohjelmasta. Laitoin Tassuttelijat foorumille muutaman pätkän, jotta rohkelikot voivat katsoa, mitä kaikkea näkemässämme maailmassa tapahtuu.
Mitä heijastamme itsestämme näin toimiessamme? Tietämättömyyttä? Pahaa oloa sisimmässämme? Pelkoa? Syyllisyyttä? Samaan aikaan aloin lukea uudelleen Barry Longin kirjaa Vain pelko kuolee ja siinä se oli. Näinkö eläimet opettavat omalta osaltaan meitä, miten meidän tulee tuntea. Ainakin omalta osaltani voin sanoa, että ensimmäisen lampurin hankkiessani 33 vuotta sitten olin hyvin ylimielinen luullessani tietäväni koirista kaiken; olinhan puuhastellut koirien kanssa koko nuoruuteni. Sain todella huomata, että en tiedä mitään. Enkä tiedä vieläkään paljoa. Ehkä vähän nöyryyttä näiden suurenmoisten olentojen parissa. Tässä pätkä kirjasta:

Eläimet eivät kärsi. Kärsiminen on menneen ajattelemista; tunteilua menneiden kipujen vallassa. Luonnolliset olennot eivät pidä kiinni kivustaan. Ne toimivat vaistojensa varassa. Ne tuntevat fyysistä kipua, aivan kuten mekin, mutta kun se on ohi, ne päästävät siitä irti vaistomaisesti. Sinun ja niiden välinen ero on siinä, että sinä kykenet heijastamaan menneisyyttä. Voit oleskella mielessäsi omassa menneisyydessäsi, omien tunteittesi kivussa. Sinulla on tietoisuus itsestäsi, tietoisuus menneisyydestäsi; eläimillä ei ole tuota tietoisuutta. Ne ovat riippuvaisia puhtaasti tämän hetken kokemuksesta - niillä ei ole menneisyyttä eikä kipua menneen ja nykyisen välillä.
Koirasta voi tulla vihainen tai pelokas, mikäli sitä kohdellaan huonosti. Mutta se ei oleskele tuskassaan omassa mielessään; se ei ajattele mennyttä tapahtumaa eikä henkilöä, joka aiheutti kivun. Se toimii puhtaan kokemuksensa perusteella. Jos se kuulee äänen, joka kuulostaa kipua aiheuttaneelta henkilöltä, se saattaa alkaa murista tai kyyristyä maahan. Mutta se tapahtuu tässä hetkessä, ja heti kun hetki on mennyt ohi, koira palaa luonnolliseen olotilaansa.
Eläimillä ei siis ole menneisyyttä; niillä ei ole mielen tasolla tajua menneisyydestä.


Ote on kirjasta Vain pelko kuolee; Barry Long

Kirjoittanut Anutuija joskus vuosi sitten. big>3luv
Anutuija
 

Re: Miten eläimet (koirat) tuntevat?

ViestiKirjoittaja mölli » 17 Kesä 2010, 21:18

Kokemukseni mukaan eläimet ovat kylläkin tietoisia itsestään.

Eläinten tietoisuus käsite on kuitenkin erilainen kuin ihmisen tietoisuus itsestään.

Eläimet ovat edelleen ryhmätietoisessa yhteydessä keskenään, kuten ihmisetkin ovat joskus olleet.

Ihmiset toki ovat edelleen jossain määrin keskenään yhteydessä ryhmätietoisuuteen, mutta ovat kuitenkin enemmän eriytyneet yksilötieoisuuden tasolle ja yhteys ryhmätietoisuuteen on lähinnä alitajuinen tai oikeammin tiedostamaton.

Myös eläimillä on yksilötietoisuus, mutta se ei ole samalla lailla korostunut kuin ihmisillä.

Eläimet ajattelevat pääasiassa kuvallisesti kun ihmiset puolestaan ovat "sivistyksen" kehityksen myötä keskittyneet enemmän sanalliseen ja puheesta riippuvaan ajatteluun ja vastaavasti kuvallinen tai "filmin" tyyppinen ajattelu toimii ikäänkuin taustalla.

Eläimet toki kokevat kipua koko ajan kun ovat sairaita ja kipua esiintyy.

Koska eläimillä ei varsinaisesti ole "ihmisyyden taakkaa", niin kivun kokemus pitkään jatkuessaan siirtyy nopeammin taustalle

ja ja eläinten hermosto sopeutuu nopeammin kivun "normaali" tilaan jolloin kipukynnys tavallaan nousee.

Kun eläimillä, ei ole "ihmisyyden taakkaa" luontaisesti, niin eläin kykenee parantumaan huomattavasti ihmistä nopeammin, vaikka solu tasolla, ei selkeää eroa olekaan solujen uusiutumisessa.

Vastaavasti esimerkiksi energiahoidot tehoavat eläimiin paremmin ja nopeammin, kun ihmisyyden taakka ei ole hidasteena.

Tilanteissa joissa eläin tai eläimet ovat hyvin läheisesti tekemisissä ihmisten kanssa, eläimet ottavat jossain määrin osaa "ihmisyyden taakkaan" ja myös eriytyminen yksilötietoisuuteen korostuu huomattavasti, jolloin ihmisen kärsiessä myös eläin hyvin usein kärsii myötäeläjänä.

:)
Reppuuni rupiseen riimuni jupisen.
Avatar
mölli
 
Viestit: 316
Liittynyt: 05 Kesä 2010, 22:17

Re: Miten eläimet (koirat) tuntevat?

ViestiKirjoittaja Anutuija » 18 Kesä 2010, 07:30

Mullakin on 33 vuoden kokemus koirista. Tiedän tuon kaiken, miten ottavat energiaa vastaan.
Ote oli siis Barry Longin kirjasta.

Se fyysinen koira reagoi omalla tavallaan ihmisen käytökseen. Jos esim. annat sen ottaa hallinan siitä voi tulla tupenrapinat. Koira tarvitsee fyysisyydessä johtajan. Mieluummin hyvän johtajan.

Paremmin aisitivat ihmisen mielialat jne.

Mulla viimeinen koira pääsi Sateenkaarisillalle vuosi sitten, mutta silti luen nyt Cessar Millanin Koirakuiskaaja kirjaa sekä Laumanjohtaja kirjaa. Siinä C osaa ihan käytännön tasolla hoidella niin ihmiset kuin koiratkin.

Halein Anutuija :lol:
Anutuija
 

Re: Miten eläimet (koirat) tuntevat?

ViestiKirjoittaja mölli » 19 Kesä 2010, 13:36

Toki ymmärsin, että kysymyksessä oli lainaus ja mainitsitkin siitä. :D

Kommenttini kohdistuikin kirjan väitteeseen, että eläimet eivät kärsi.

Eläin "asiantuntijoita" on joka lähtöön, vaikka on kyseenalaista missä määrin he ymmärtävät eläimiä oikeasti.

Itseäni en pidä minään asiantuntijana, vaikka olen ammatikseni työskennellyt reilut 17 vuotta eri eläinlajien parissa ja kotona on ollut eri eläinlajeja vaihtelevassa määrin lapsesta asti. Työskentelystä osa on ollut osa- aikaista, mutta 13 vuotta on ollut päätoimista työskentelyä ja jatkuu edelleen.

Joskus kauan sitten olin mukana vähän aikaa rauniokoira toiminnassa, mutta koiraa ei itselläni ole ollut moneen vuoteen.

Eläinten käytökseen toki vaikuttaa lajityypilliset ominaisuudet ja lisäksi sukupuoli tyypilliset ominaisuudet, kuten myös eläinten ikään ja terveyden tilankin mukaiset ominaisuudet, mutta ne ovat vain pintasilausta eläinten koko olemuksessa.

:D

Eläinkuiskaajat lajista riippumatta ovat joko tietoisesti tai tiedostamattaan hyvin kiinteässä yhteydessä eläimeen ja kykenevät toimimaan eläinten kanssa eläinten mielentilasta riippumatta, eikä heidän tarvitse käyttää eläinten kanssa toimiessaan esimerkiksi palkitsemisrituaaleja.

Eläimet voidaan ohjata toimimaan halutulla tavalla joko siten, että eläin itse niin haluaa tai makupaloin ehdollistamalla.

Itse olen ensimmäisen vaihtoehdon suosija.

:D

Hienoa, että mielenkiintosi eläimiä kohtaan on edelleen niin vireä, että tutustut eläinten maailmaan myös kirjojen kautta.
Reppuuni rupiseen riimuni jupisen.
Avatar
mölli
 
Viestit: 316
Liittynyt: 05 Kesä 2010, 22:17

Re: Miten eläimet (koirat) tuntevat?

ViestiKirjoittaja Anutuija » 19 Kesä 2010, 16:40

Samaa mieltä kanssasi mölli.

Halein Anutuija :D
Anutuija
 

Re: Miten eläimet (koirat) tuntevat?

ViestiKirjoittaja Anutuija » 20 Kesä 2010, 18:44

On kyllä ihan pakko laittaa tähän yhteyteen tänään liviltä tullut koirakuiskaaja ohjelma, jossa on myös nirso nöffi Cesar Millanin koulittavana. Hih!

http://www.livtv.fi/?vt=video_episode&vid=255494

Halein Anutuija >33>>
Anutuija
 

Re: Miten eläimet (koirat) tuntevat?

ViestiKirjoittaja Chinook » 17 Loka 2010, 09:59

Mielestäni parhaiten koirien ja muiden eläinten kanssa tulee toimeen kun ajattelee niiden parasta. Kuullostaa tyhmältä mutta toimii, monesti ihminen ajautuu tahtomattaankin kilpailutilanteeseen vaikkapa koiransa kanssa. Haluaa hallita eläintä hallitsemisen takia jolloin eläin ei rauhoitu koska ei ymmärrä miksi. Jos koira tietää että ihminen on oikeasti sen puolella, oikeasti haluaa koiran parasta ja siitä syystä asettaa rajoja tai pyytää tekemään tehtäviä sen on helppo ymmärtää tämä.

Eläimet luontaisesti arvostavat ihmistä joka on tyyni ja sinut itsensä kanssa- aiavn niinkuin ihmisetkin, mutta eläinten vaistot ovat enemmän elossa kuin ihmisen nuutuneet ja tylsistyneet vaistot. Koira lukee ihmistä kuin avointa kirjaa, tosin eivät kaikki koirat- jalostus on tehnyt oman osansa tähän. Pitkälle viedyissä roduissa löytyy jo täysin vaistottomia yksilöitä.

Usein tapaan ihmsiä koirineen jotka tavallaan asuvat samassa taloudessa mutta eivät ole samaa laumaa, voi olla esimerkiksi että ihminen ei oikeasti edes pidä koirastaan koska se on vaikkapa hankittu ex tempore, se on osoittautunut hankalammaksi kuin mitä ihminen ajatteli, elämäntilanne on muuttunut tms. Näissä tilanteissa koira reagoi eri tavalla tempperamenttinsa mukaan, yksi sairastuu, toinen tuhoaa asuntoa, kolmas on hallitsematon ja agressiivinen. Tyytyväinen koira jolla on oma lauma joka aidosti välitää siitä ja ajattelee sen parasta on samanlainen kuin tyytyväinen ihminenkin: tasapainoinen, iloinen,rauhallinen ja avoin. (riippuen perusluonteesta tietenkin)-siis kiltti koira! big>3luv

Tarkennan vielä tähän:se että ajattelee koiran parasta ei tarkoita ritä että koira menee kaiken edelle, sille ostellaan tavaroita ja sitä hemmotellaan - vaan sitä että koira tuntee olevansa osa laumaa jossa sillä on oma paikka, omat rutiinit ja ihmisiä jotka välittävät siitä. <333
Avatar
Chinook
 
Viestit: 17
Liittynyt: 24 Syys 2010, 22:52


Paluu Iloa ja valoa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron