Omituiset ja voimakkaat meditaatiokokemukset

Lisää joukkoon hyväksi kokemasi harjoitukset

Valvojat: Jan, Hanna, EaQamra, ThirdEye, Jakke77, Aurinko, Maya, Norna

Omituiset ja voimakkaat meditaatiokokemukset

ViestiKirjoittaja Minna » 21 Helmi 2013, 12:51

Huhhuh kun oli kumma meditaatio. Hassu kysymys ehkä mutta mitenköhän tällaiseen pitäisi suhtautua?

Pyrin siis etenkin nykyään keskittymään yksinkertaisiin buddhalaisiin meditaatioharjoituksiin, joissa tarkkaillaan hengitystä ja mieltä sen kummemmin kikkailematta, tai harjoitetaan myötätuntoa ja toivotaan onnellisuutta ja kärsimyksestä vapautumista ensin itselle, sitten läheiselle, neutraalille ihmiselle, vihamiehelle, koko ihmiskunnalla jne. Lisäksi pyrin harjoittamaan tietoista läsnäoloa missä sitten olenkin, pyrin toimimaan arjessani harjoitusta tukevalla tavalla sekä harjoitan kundaliinijoogaa ja luen buddhalaisia opetuksia. Aikaisemmin olen painottanut energiaharjoituksiin, joissa käydään chakrat läpi järjestyksessä alhaalta ylös tai harjoituksiin joissa hengitetään pranaa sisään ylhäältä ja alhaalta antaen niiden yhdistyä sydämessä jne. Shamanististyylistä matkailuakin on harjoitettu. No okei nyt kun mietin niin tuon pohjakokemuksen yhdistelmä ehkä selittääkin seuraavan kokemuksen mutta selitetäänpä silti kun tuntuu että täytyy saada jollekin tästä puhua.

Aloitin siis tavalliseen tapaani hengityksen ja mielen liikkeiden tarkkailu - harjoituksella. Olin päättänyt tämän päivän myötätuntoharjoituksessa keskittyä myötätunnon herättelyyn itseäni kohtaan sillä viimeaikainen itsetutkiskelu oli opettanut ongelmieni ensisijaiseksi syyksi itseä kohtaan tuntemani myötätunnon puutteen ja siitä kumpuavan ärtyneisyyden ja vihaisuuden sekä käytännön ongelmat. Harjoitus tuntui heti alkuun lämpimältä ja rauhoittavalta ja aivan ihanalta. Aistin ympärilläni vaaleanvihreää, kultaista ja vaaleanpunaista valoa. Tunsin miten paine päässäni alkoi hellittää (nimimerkillä kroonisesti kiristystä ja vanne pään alueella ja poskiontelosärkyä) ja tietoisuus avartua. Mieleni yhdistyi johonkin äärettömään kirkkaaseen valkoiseen ja kellui siellä kuin vaaleanpunainen kukka samalla kun kehoni lepäsi kultaisessa valossa. Alhaalta ylös lähti virtaamaan niin voimakas energia, että korvissa humisi. Silmät suljettuna aloin "nähdä" itseni nousemassa paksun pilviverhon läpi punaisena lintuna, jolla oli minun kasvoni. Kiisin huimaa vauhtia kohti lämmintä kultaista valoa ja valon lähestyessä jokin ääretön ääni kysyi minulta, että olenko valmis. Sisäinen ymmärrykseni sanoi että minun on tullut aika palaa ja syntyä uudelleen. (Kyllä, feniks-symboliikka on kiehtonut minua ennenkin) Lensin suoraan valoon kuin kirkkaaseen aurinkoon ja se imaisi minut sisäänsä. Energiavirtaus fyysisessä kehossani alkoi tuntua hyvin voimakkaalta, kehoni alkoi jännittyä ja täristä. Havahduin päivätietoisuuteen kun vasen käteni alkoi vispaamaan holtittomasti sellaista hermonytkähtelyä. Vapisin jonkin aikaa meditaation jälkeen aika tavalla.

Eli aika lahjakkaasti lähti "lapasesta" yksinkertainen buddhalainen myötätuntoharjoitus... Joo en mä keksi muuta kysyttävää kuin että miten suhtautua?
Mielestä ei pääse ulos mielellään.
Minna
 
Viestit: 246
Liittynyt: 01 Kesä 2010, 17:35

Re: Omituiset ja voimakkaat meditaatiokokemukset

ViestiKirjoittaja Jouki » 09 Touko 2013, 09:22

no big deal...kokemuksia tulee ja menee
- Vive memor leti -
Jouki
 
Viestit: 34
Liittynyt: 05 Kesä 2010, 10:28


Paluu Meditointi ja henkiset harjoitukset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron