reikihoitajat

Tänne voit kirjoittaa kokemuksiasi Reiki energiasta sekä esittää siihen liittyviä kysymyksiä

Valvojat: Jan, Hanna, ThirdEye, Jakke77, Aurinko, Maya, Norna

reikihoitajat

ViestiKirjoittaja lumisade » 04 Maalis 2013, 18:54

Sellainen kysymys olisi että kuinka te reikihoitajat tunnette ne tunteet itsessänne kun hoidatte ? Eli mitä kaikkea aistitte hoidettavasta ? Itse olen ajatellut mennä kyseiseen hoitoon mutta en vielä ole lopullista päätöstä tehnyt, koska hiukan olen skeptinen että onko tästä kyseisestä hoidosta hyötyä? Millasiin vaivoihin on auttanut ? No siinähän tuli useampi kysymys :)
lumisade
 
Viestit: 2
Liittynyt: 25 Helmi 2013, 21:03

Re: reikihoitajat

ViestiKirjoittaja Chevy » 04 Maalis 2013, 22:30

Hmm. Ainakin aistin niitä tuntemuksia, joista tein listan tuonne toisaalle, eli kuumotusta, virtausta, pistelyä, kylmyyttä yms. hoitotekniikkaan liittyvää aistimusta eli hibikiä. Mutta et varmaankaan tarkoittanut niitä, oletan, että halusit tietää, mitä hoitaja "lukee" hoidettavasta.
Se varmaankin vaihtelee kovasti. Jotkut ehkä aistivat selvänäköisyytensä, -kuuloisuutensa tai -tuntoisuutensa kautta hoidettavan epävarmuutta, pelkoa, iloa tai muuta vastaavaa. Joskus voi olla, että hoidettavan ajatuksista tulee jonkun tapahtuman heijastuma silloin, kun etsitään vastausta jollekin kysymykselle. Hoidettavan Korkein Minä sallii sellaisen toisinaan, jos se liittyy hoitotehtävään. Heijastumat saattavat koskea sekä entisiä elämiä että nykyistä.

Hoitaja ei siis "urki" asiakkaansa yksityisasioita. Enemmänkin sanoisin, että ne kuvastuvat jonkun elimen tai chakran aktiviteettina tai passiivisuutena, kenties valonakin.

Asiakas voi siis mielestäni luottavaisin mielin asettua hoitajan pöydälle tai tuoliin. Eettiset periaatteet estävät hoitajaa levittelemästä eteenpäin kenenkään yksityisasioita, jos niitä joskus sattuu tulemaan hoitajan tietoon.

Reiki tai energiahoito yleensä auttaa aika moniin asioihin: rentouttaa, auttaa kivunlievityksessä ja pelkotiloissa, karkottaa unettomuutta, nopeuttaa haavojen ja murtumien paranemista jne. Olennaista on kuitenkin se, että hoidettavakin "osallistuu" prosessiin. Ts. on aika turhaa hoitaa esim. migreenipotilasta, joka saa uusia kohtauksia, koska viettää useita tunteja ajastaan luut läjässä iltamyöhään tietokoneen ääressä, juo energiajuomia hereillä pysytelläkseen eikä syö ns. kunnon ruokaa. Ellei hoidettava ota vastuuta omasta elämästään ja sen eräiden muotoseikkojen kuntoonsaattamisesta, ei mikään hoito auta kuin lyhytaikaisesti. Reiki kannattelee vaikeissa elämänmuutoksissa ja auttaa niiden kuntoonsaattamisten jatkohoidossa - mutta ennen kaikkea ohjaa ja tukee Henkisen Polun kulkijaa siinä prosessissa. Hoitajan ensimmäinen tehtävä onkin pyrkiä itse henkiseen kehitykseen ja vasta sitten ryhtyä hoitamaan toisia.
Rakkaudella, Chevy
>>33>>
"Coyote was there, but Coyote was asleep.
That Coyote was asleep
and that Coyote was dreaming.
When that Coyote dreams,
anything can happen.
I can tell you that. "
Chevy
 
Viestit: 1421
Liittynyt: 18 Touko 2010, 21:14
Paikkakunta: Turku

Re: reikihoitajat

ViestiKirjoittaja Chevy » 04 Maalis 2013, 22:40

Tämän foorumin teknisten ongelmien vuoksi en pääse lisäämään edelliseen asiaa, jonka unohdin, tulkoon tässä erikseen:
auralukutaitoinen hoitaja tietysti näkee asiakkaansa auran ja voi seurata sen värejä, kirkkautta, sameutta tms.
En itse osaa auroja lukea, joten en voi asiasta sen enempää kertoa.
>33>>
"Coyote was there, but Coyote was asleep.
That Coyote was asleep
and that Coyote was dreaming.
When that Coyote dreams,
anything can happen.
I can tell you that. "
Chevy
 
Viestit: 1421
Liittynyt: 18 Touko 2010, 21:14
Paikkakunta: Turku

Re: reikihoitajat

ViestiKirjoittaja Frangipani » 04 Maalis 2013, 23:39

...omalta osaltani voin kertoa, etta tunnen itseasiassa asiakkaan 'negatiiviset energiakohdat - tunnen kipukohdan.

Negatiiviset energiakohdat ei valttamatta ole siella, missa asiakas tuntee kivun vaan saattaaa olla myos taysin eri kohdassa.....Tahan perustuu myos se, etta koululaaketiede hoitaa usein asiakkaan kipukohtaa, kun 'aiheuttaja' saattaa ollakin jossakin muualla ja siksi asiakas ei aina parane.

Energiahoidon idea on, etta se hoitaa koko kehoa ei vain yhta kohtaa....se myos hoitaa ei fyysista kehoa, jolloin myos mielelliset, emotionaaliset sairaudet saattavat kadota.

Reiki/energiahoidolla on pystytty parantamaan hyvinkin vaikeita sairauksia eli suosittelen kokeilemista. Jos innostut saatat erehtya itse myohemmin kursseille, ja sen jalkeen, et valttamatta tarvitse enaa muita hoitajia, vaan hoidat itse itsesi...nain on kaynnyt minulle:)) <333
Frangipani
 
Viestit: 148
Liittynyt: 04 Marras 2011, 01:22

Re: reikihoitajat

ViestiKirjoittaja Chevy » 05 Maalis 2013, 09:10

Totta, hibiki tarkoittaa juuri hoitoa tarvitsevan kohdan osoittamista tuntemuksilla, joista lievin on kuumuus tai kylmyys, sitten tulevat virtaus, sykkiminen, ja jopa kivun tunteet kantautuvat usein hoitajan käsiin ilmaisemaan asian vaikeusastetta. Hibikin tavoittaakseen hoitaja tavallaan skannaa käsillään tai katseellaan, ehkä pelkästään ajatuksensa avulla hoidettavan.

Frank Arjava Petterin hoitoajatuksen mukaan hibikin ilmaisemaa kohtaa sitten hoidetaan kunnes tuntemus on poistunut tai "pudonnut alemmas" eli lieventynyt tuntemusluokituksessa. Vaikeimpia tapauksia tiedetään hoidetun jopa tuntikausia yhteen menoon siten, että hoitaja vaihtuu välillä.

Reikissä hoidetaan siis kokonaisvaltaisesti asiaa eikä sen oiretta. Energia voidaan kohdistaa chakroihin, kehon energiakeskuksiin -joita on n. 7 ns. tärkeintä chakraa - tai akupisteille, heijastepisteille tai vastaaville. Hoitaa voidaan välittää paitsi kosketuksen kautta myös vaikka katseella, puhaltamalla tai kaukohoitona.


>>33>>
"Coyote was there, but Coyote was asleep.
That Coyote was asleep
and that Coyote was dreaming.
When that Coyote dreams,
anything can happen.
I can tell you that. "
Chevy
 
Viestit: 1421
Liittynyt: 18 Touko 2010, 21:14
Paikkakunta: Turku

Re: reikihoitajat

ViestiKirjoittaja lumisade » 05 Maalis 2013, 18:55

Kiitos kattavista vastauksista :)
Varmasti näiden kommenttien perusteella uskaltaudun hoitoihin.

Vielä sitten sellaista kysäisisin kun että jos itse innostuu sen reikikurssin käymään niin mitä se kurssi pitää sisällään, siis mitä käytännössä tuon kurssin aikana tapahtuu, kuin se taito voi niin vain sitten siirtyä itselle :roll: anteeksi hölmöt kysymykset >>33>>
lumisade
 
Viestit: 2
Liittynyt: 25 Helmi 2013, 21:03

Re: reikihoitajat

ViestiKirjoittaja Frangipani » 06 Maalis 2013, 01:12

Vastaan puhtaasti Reiki Tummon puolelta, silla itse en ole muita kurssituksia kaynnyt, mutta Reiki Tummo kursseja sitakin enemman:)

Reiki Tummon perustaja on elossa edelleen ja han kehittaa kursseja eteenpain aina siten miten ihmisten sydamet maailmassa avautuvat, mika on sinansa tosi hyva, silla kaikkihan on muuttuvaa:))

Reiki Tumossa avataan paa chakrat ja kundaliini jo kahden ensimmaisen kurssipaivan aikana, joka mahdollistaa paremman energiakulun henkilossa. Hyva energiakulku on myos peruselementti henkilon spirituaaliselle kehitykseelle.

Reiki Tumossa paatahtain on sydamen (spirituaalisen sydamen) avaaminen/puhdistaminen, joka auttaa ihmista tuntemaan maailmankaikkeuden rakkauden ja ilon ja rauhan (meidan peruslahtokohta, ennen kun sotkimme itse tilanteen:)). Sydamen puhtaus ja energiankulku on se, joka putsaa epapuhtaat energiat ulos ihmisesta ja sita kautta ihminen alkaa paranemaan (jos niin on tarkoitettu tapahtuvan). Esim. flunssan tulon voi helposti puhdistaa parilla meditoinnilla ja toki vaikeampi sairaus tarvitsee pitempiaikasen 'hoidon'. Paras hoito kuitenkin on sinussa itsessasi ja siina annatko sen tapahtua ja siksi sanon, etta sen voi oppia itse....tata taitoa kursseilla siis harjoitetaan...

Sairauden poisto ei kuitenkaan ole Reiki Tummon paatahtain (silla sairauksilla on oma 'tehtava' ihmisen elamassa:)) vaan paatahtain on saavuttaa sisainen rauha ja ilo >>33>>
Frangipani
 
Viestit: 148
Liittynyt: 04 Marras 2011, 01:22

Re: reikihoitajat

ViestiKirjoittaja Chevy » 06 Maalis 2013, 10:48

Heh, hölmöjä kysymyksiä ei olekaan!
Oikeastaan siinä ei ole kyse varsinaisesta taidon siirtymisestä, sillä meillä kaikillahan on ne taidot jo syntymässä saatuina, vaan kyseisen ehkä uinuvan kyvyn herättelemisestä, jos oppilas herättelyä kaipaa tai tarvitsee. Tämän tarkoitus on se, että oppilas alkaa käyttää universaalia energiaa, Ikiaikaisen Rakkauden voimaa eikä käytä omia voimiaan. Sillä omien voimien käyttäjä uupuu voimien vähetessä ja joutuu tankkaamaan lisää. Universaalin Energian käyttäjä on Universumin Työrukkanen ja hoidettavaan kulkevan energian kanava ja pysyy siten virkeänä, sillä saa samalla energiaa itsekin.

>33>>
Reiki I kurssilla opetetaan Reikin perusteet.
Eli kerrotaan Reikistä, sen historiasta ja etiikasta, todennäköisesti sen merkittävästä japanilaisesta edustajasta Mikao Usuista,
opetetaan käsiasennot eli ne perustoimet, joilla aloitteleva hoitaja tekee hoitoja sekä itselleen että toisille.
Käsiasennot käydään usein läpi sekä tuolihoitona, jossa hoidettava istuu, useimmiten tavanomaisessa keittiötuolissa,
sekä hoidettavan ollessa hoitopöydällä, jolloin opetetaan yleensä sekä kehon etupuolen ja selkäpuolen hoito.
Korostetaan, että sekä hoidettava että hoitaja ovat tilanteessa normaalisti vaatetettuja, mitään ei riisuta paitsi kengät ja mahdolliset silmälasit.
No, ehkä lisäksi rannekello, kännykkä ja riippuvat kaulakorut.

Ykköskurssilla yleensä myös opetetaan hoitotilanteeseen ohjaava meditaatio, jota voi toki tehdä muulloinkin.
Uuden oppilaan keveät meditaatioharjoitukset ovat jopa suotavia.
Opetuksen lomassa tehdään ns. aktivoinnit, joita myös vihkimyksiksi ja virityksiksi kutsutaan; joko ryhmässä tai yksitellen jokaiselle oppilaalle.
Ilman virityksiäkin voi oppia reikihoidon, mutta usein aktivoinnin avulla tavallaan avataan henkiset kanavat reikin käyttöön.
Kurssin aikana tehdään myös käytännön harjoituksia sekä itsehoitona että ryhmähoitona, jossa oppilaat hoitavat toisiaan opettajan ohjaamina. Niinpä onkin toisaalta hyödyllistä mennä kurssille, jossa on [pienehkö] ryhmä muitakin oppilaita. Henkilökohtaisella kurssilla tietysti on koko ajan opettajan huomion keskuksena, mutta tällöin jäävät toisen hoitamiset vähän auki.

Useat opettajat järjestävät reiki-iltoja tai tapaamisia, jossa hänen eri tasoiset oppilaansa voivat käydä tapaamassa toisiaan ja opettajaa sekä kertoa kokemuksiaan toiminnasta. Tällöin tavallisesti oppilaat saavat lisävirityksen, eräänlaisen tuoresteen. On opettajia, jotka sallivat myös muiden opettajien oppilaiden läsnäolon tapaamisissa, mutta useinkaan eivät silloin tee lisävirityksiä toisten oppilaille.

Kurssit kestävät tavallisesti kaksi päivää (la-su). Muitakin menettelytapoja löytyy. Jotkut opettajista järjestävät eräänlaisia tiivistelmätilaisuuksia tai kertauspäiviä varsinaisten kurssien välillä, esimerkiksi ennen kuin oppilas etenee seuraavalle tasolle.

Opettajat ovat normaalisti tavoittavissa oppilailleen näiden mahdollisesti tarvitsemien lisäohjeiden tai vastausten saamiseksi, vaikkapa sähköpostitse tai puhelimitse. Päätavoitehan erityisesti ykköskurssilla on oppilaan taito ja kyky hoitaa itseään sekä henkisesti että fyysisesti, ja toisinaan oppilaille, jotka ovat kovin tukossa elämänsä kanssa, saattaa tulla oireita, joita epätieteellisesti kutsutaan puhdistumisoireiksi; niiden osalta toiset tahtovat lisäohjausta.

Kaukohoidot, symbolit ja muut toisten hoitamiseen liittyvät suuremmat asiat opetetaan sitten kakkoskurssilla tai asiasta riippuen vasta kolmoskurssilla.
Jotkut ihmiset osaavat niitäkin luonnostaan eivätkä tarvitse oikeastaan muuta kuin konkreettista hoitokokemusta. Kurssien sisältö vaihtelee opettajien ajatusmaailman, kokemuksen ja kenties myös oppilasaineksen tietotason mukaan.
Pelkkien verkkoviritysten vastaanottamista täysin uppo-oudolta opettajalta en suosittele, vaikka ne olisivat kuinka edullisia rahallisesti.
Mahdollinen oikea verkkokurssi on sitten asia erikseen.
<333
"Coyote was there, but Coyote was asleep.
That Coyote was asleep
and that Coyote was dreaming.
When that Coyote dreams,
anything can happen.
I can tell you that. "
Chevy
 
Viestit: 1421
Liittynyt: 18 Touko 2010, 21:14
Paikkakunta: Turku


Paluu Kokemuksia ja kysymyksiä Reikistä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron